Coursen vindt plaats in het vrije veld, waarbij het vel een paar hoeken maakt en het geheel wat natuurgetrouwer de jacht op een haken slaande haas nabootst. De coursingverenigingen oefenen en houden hun wedstrijden op verschillende terreinen.

Coursing kan door alle windhondenrassen worden beoefend, al zijn Greyhounds er eigenlijk wat te snel voor, wat voor dit ras gevaarlijke situaties kan opleveren. Bij coursing nemen ook wel eens rassen als de Azawakh, de Sloughi en de Deerhound deel, maar net als bij het baanrennen is het gros der deelnemers Whippet, met als tweede de Afghaanse Windhond.

Het wedstrijdseizoen

Het wedstrijdseizoen loopt van eind maart tot in november. Coursingwedstrijden worden zo’n acht tot tien maal per jaar georganiseerd.
Voor de discipline coursing wordt jaarlijks een Nederlands Kampioenschap georganiseerd. De winnaars verwerven de titel Nederlands Coursing Kampioen met jaartal. Ook wordt er jaarlijks een FCI-Europees Coursing Kampioenschap gehouden.

Verenigingen

OWRV 't Haasje

Contactpersoon:
Anneke de Kraker
Kwakkel 27
4543 PV Zaamslag

Windhondenvereniging Coursing Nienoord Leek

Contacpersoon:
Erik Hamelers
De Lagune 6
3823 TS Amersfoort

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring en onder cookies.