Geschiedenis

De Magyar Agár is de Hongaarse Windhond in tegenstelling tot de Greyhound die de Engelse windhond is. Ze hebben vele rasovereenkomsten vanwege kruisingen, maar de Magyar Agár is géén Greyhound!
Omstreeks de negende eeuw na Christus brachten de Magyaren bij hun veroveringstochten jachthonden met zich mee. Deze moesten sneller zijn dan de prooi en voldeden daar niet altijd aan. Toen werd er de Greyhound in gekruist om meer snelheid te vererven. Dit is gelukt, maar de Magyar Agár is in bouw, in vachtstructuur en karakter verschillend van de greyhound. Hij jaagt ook op het oog en kan op wat zwaarder terrein zelfs sneller zijn dan onze Greyhound.

Gebruik

De Magyar Agár is een fijne, trouwe gezinshond en kan zich beschermend opstellen. Vanwege zijn jachtdrift is het gewenst om hem in jachtterreinen aangelijnd mee te voeren. Wel MOET hij elke dag zijn snelheid kwijt kunnen, dus is het noodzakelijk dat er een groot afgezet terrein is waar hij kan rennen en ook kunt u lid worden van een renvereniging en daar met hem trainen. De Magyar Agár is echter ook zeer functioneel gebouwd om aan coursings mee te doen.

Het houden

Evenals de Greyhound moet de Magyar Agár een droogbespierde windhond zijn. Het voedsel moet dus hier op aangepast zijn. In overleg met de fokker of de windhondenvriend geeft meestal de juiste informatie.
De vacht is iets zwaarder van opbouw, maar vereist weinig verzorging. Wekelijks even borstelen en de nagels bijvijlen en de Magyar Agár staat er prima bij. Geef hem een tochtvrije plek met een zachte ondergrond en onze Magyar Agár is een tevreden Hongaarse Windhond.

Originele bron

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring en onder cookies.