Silken Windsprite

De Silken Windsprite is een kleine tot middelgrote atletische windhond. De hond is elegant, sportief, snel en behendig. Het is een huishond die vaak met veel plezier aan hondensporten doet. Op de renbaan laat de Silken Windsprite zien een echte windhond te zijn.

Met de huidige DNA-onderzoekstechnieken is aangetoond dat de Silken Windsprite oorspronkelijk een kruising is van Whippet en Sheltie. Deze kruisingen hebben echter alleen plaatsgevonden in de beginjaren van het ras. Wel is het onder voorwaarden nog toegestaan om terug te kruisen op Whippets. De stambomen van het ras worden onder andere goed bijgehouden op www.silkenwindsprite.breedarchive.com.

Op Nederlandse bodem zijn er sinds 2011 meer dan 160 honden geboren. Daarnaast worden er ook honden geïmporteerd uit Duitsland en Amerika.

Karakter

Silken Windsprites hebben een lief en rustig karakter. Ze kunnen enigszins gereserveerd zijn naar vreemden maar altijd vriendelijk en niet agressief.

Gezondheid

Silken Windsprites kunnen drager zijn van MDR1 en CEA. Sinds dit bekend is wordt er in de fokprogramma’s zorgvuldig mee omgegaan zodat er geen lijders geboren zullen worden.

Rasstandaard

De rasstandaard is op dit moment alleen in het Engels beschikbaar.

FCI informatie

Dit ras is (nog) niet erkend door de FCI.

Rasvereniging

Voor dit ras is er (nog) geen vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer.

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Verdere informatie is te vinden in de privacyverklaring en onder cookies.